Ajankohtaista

Asiakastarina Velox Logistiikka Oy

6/3/2023
PROJEKTITYYPPI:   KVR-URAKKA
KÄYTTÖTARKOITUS:  TUOTANTO- JA VARASTORAKENNUS
SIJAINTI:         LIEKONKUJA 2, 04300 TUUSULA
VALMISTUMISVUOSI: 2023
KOKO:             6643 m2

Velox Logistiikka Oy perustettiin vuonna 2002, kun Markus Autio huomasi silloisessa työpaikassaan, että asiakaslogistiikkaa pitäisi hoitaa aivan uudella tavalla. Velox haluaa välttää turhaa työtä, piilokustannuksia ja monimutkaisuutta. Liiketoiminta rakentuu Velox-varastojärjestelmään, jonka toiminnot on rakennettu varastoinnin ja logistiikkapalveluiden prosessien ympärille.

Toiminta ja ihmiset saman katon alle

Reilu kaksi vuotta sitten 2021 Velox teki yrityskaupan ja tämän jälkeen liiketoimintaa tehtiin kahdessa eri osoitteessa. Toinen tila oli vanha sekä epäkäytännöllinen vuokratila, joten toiminta ei ollut siellä kannattavaa, toiseen tilaan he eivät mahtuneet. Oli välttämätöntä yhdistää organisaation toiminnat ja ihmiset saman katon alle, jotta laatutehokkuus ja tuotannonvarmuus toteutuvat.

Mahdollisuus uuteen

Aika nopeasti Markukselle selvisi, että hyviä valmiita tiloja logistiikalle ei löydy, vanhat tilat eivät palvelisi tulevaisuudessa. Tonttien etsinnässä kävi nopeasti ilmi, että niitä oli miltei mahdotonta löytää itse. Niin Markus alkoi kontaktoimaan suoraan rakennusliikkeitä, ja saikin pian monia vahvoja vaihtoehtoja. Osassa ehdotuksia oli sellaisia ratkaisuja, mitkä eivät palvelisi tulevaisuutta ajatellen toimivasti, esimerkiksi ajoneuvot tulevat pitenemään, joten lastauslaitureille piti jäädä reilusti tilaa. Tekovan ehdotuksessa liiketaloudellisuus täyttyi ja kokonaiskustannukset näyttivät Veloxin laskennoissa mahdollisilta. Markus tutustui myös Tekovan tekijöiden työhistoriaan ja tämä herätti luottamusta ja toiveikkuutta, lopulta ihmiset olivat ratkaiseva tekijä isossa päätöksessä. Tekovan toiminta näytti Markuksen silmiin helpolta ja ketterältä. Rakentaminen alkoi toukokuussa 2022.

 

”Meidän tarpeitamme kuunneltiin ja yhteistyö toimi mutkattomasti.”

 

”Uusi logistiikkakeskus palvelee meitä pitkälle tulevaisuuteen.”

Kuvassa Tekovan projektipäällikkö Teemu Kankkonen ja Veloxin toimitusjohtaja Markus Autio.

Mutkatonta ja sujuvaa yhteistyötä

Projektin alussa Markuksella oli paljon kysyttävää, rakennusala oli hänelle kokonaan uusi ja päätöksiä piti tehdä. Kun rakennuksen muoto ja sopimus löytyi, alkoi yhteistyö sujumaan loistavasti. Työmaakokouksia pidettiin kuukausittain ja siellä esitettiin aina valmiita ratkaisuja, Markukselle tämä sopi täydellisesti, pyörittihän hän samalla omaa ydinliiketoimintaa. Projektia johti luotettava ja ammattitaitoinen tiimi, joille Markus halusi antaa myös tekemisen vapautta. Rakentamisen loppuvaiheella perustettiin viestirinki Tekovan ja Veloxin välille, ja näin käytiin läpi detaljit ja viimeistelyvaiheet.

Lopputulos hämmästyttää

Asiat tapahtuivat lyhyessä ajassa ja isoja hankintoja tehtiin haastavassa markkinatilanteessa. Projektin alkuvaiheessa Markusta mietitytti romahtaako korttitalo, mutta Tekovan peloton organisaatio pystyi tässä hankalassakin tilanteessa vetämään hankkeen läpi laadukkaasti ja kestävillä materiaaleilla, mikä oli Markuksen silmiin vaikuttavaa. Henkilökunnan tilojen suunnittelussa käytettiin ulkopuolista sisustusarkkitehtia ja yksityiskohtiin panostettiin, tällä haluttiin huomioida henkilökunnan viihtyvyys. Markus on tyytyväinen lopputulokseen, nyt on liiketoiminnan pohja ja perusta kunnossa. Mitään ei olisi tarvinnut tehdä eri tavalla!

Sovittu aikataulu piti

Logistiikkakeskus valmistui sovitun aikataulun mukaisesti noin kahdeksassa kuukaudessa. Tekovalle hanke oli hyvin strategiaan sopiva: selkeä rakennus, tontin pohjaolosuhteet hyvät ja rakennuttamisprosessi yksinkertainen. Asiakkuutta ja rakentamisen valvontaa oli mieluisaa palvella.

”Uusi tila tarjoaa Veloxille mahdollisuuden jopa tuplata liiketoiminnan!”

Kiinnostuitko? 
Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

Miika Sieppi
Myyntipäällikkö
Teemu Kankkonen
Myyntipäällikkö