Ajankohtaista

Axla Logisticsille huipputason tilat Tuusulaan – ESG-tavoitteet ja BREEAM Outstanding -luokitus vahvassa roolissa

28/6/2024

Luovutimme modernin ja edistyksellisen 6000m² logistiikkatoimitilan tänään Tuusulan Sulankaaressa kiinteistön käyttäjälle Axla Logisticsille yhdessä kiinteistön omistajaa Slättö:tä edustaneen Mrec Investment Management Oy:n, kanssa.

Axlalle uudet tilat tulevat tarjoamaan ennen kaikkea kansainvälisesti erittäin kilpailukykyisen ja EU:n Green deal vaateita vastaavan ympäristön toimia. Axlan Head of Sales and Marketing Andreas Ögård on kokonaisuuteen erittäin tyytyväinen.Kaiken kaikkiaan hienot ja hyvät fiilikset tästä kokonaisuudesta. Tilat ovat meille ja koko Suomen verkkokaupalle uusi alusta toimia vastuullisilla ratkaisuilla verrokkimaiden rinnalla. Verkkokauppatoiminta on läpinäkyvää ja vastuullista vain tekojen kautta ja juuri tätä tämä kiinteistö ja siihen liitetty moderni teknologia vastaa”.

ESG-tavoitteet ja BREEAM Outstanding -luokitus

Hanketta ohjasi suunnittelusta toteutukseen kunnianhimoiset ESG-tavoitteet, ja kiinteistö toteutettiin EU-taksonomian mukaisesti A-energialuokkaan. Energiatehokkuusratkaisuihin sisältyvät muun muassa 123kWp aurinkosähköjärjestelmä ja 150kW ilmavesilämpöpumppu, jotka takaavat vähäpäästöisen ja kestävän energiankäytön.

Rakentamisen aikana kiinteistön alkuperäinen tavoite saavuttaa BREEAM Excellent -sertifiointi ylitettiin hankkeen puolivälissä osapuolten hyvällä yhteistyöllä, mikä nosti kiinteistölle haettavan ympäristöluokituksen korkeimpaan mahdolliseen eli BREEAM Outstanding -luokkaan. Tämä on upea osoitus siitä, kuinka suhteellisen pienillä lisätoimilla ja kaikkien osapuolten sitoutumisella voidaan saavuttaa merkittäviä ympäristöetuja.  Luokitus on huomattava myös siksi, että kyseessä on Suomen ensimmäinen tämän versio 6-luokitusmallilla korkeimman mahdollisen Outstanding -tason saavuttava kiinteistö.

 

”On erityinen ilo luovuttaa tämä BREEAM Outstanding luokituksen logistiikkakeskus Axlalle. Hanke valmistui aikataulussa ja 0-virhe luovutuksena, joka mahdollistettiin osapuolten saumattomalla yhteistyöllä”, toteaa Elsi Luhtanen Mrec Investment Management Oy:stä

Kestävä rakentaminen on kiinteä osa Tekovan toimintaa

Vuonna 2023 kestävä rakentaminen ja vastuullinen tapa toimia laajeni kaikille Tekovan toimintatasoille, kun vastuullisuuden kokonaisuus nostettiin kiinteäksi osaksi Tekovan päivittäistä toimintaa. Vastuullisuus ja kestävä tapa rakentaa nousevat suoraan Tekovan  ytimestä, jonka keskiössä on asiakaslisäarvon tuottaminen. Tekova rakentaa toimitiloja, jotka auttavat Tekovan asiakkaita menestymään. Tuusulan logistiikkahanke on myös tästä hyvä esimerkki.  ”Rakentamalla vastuullisesti autamme myös asiakkaitamme saavuttamaan omat vastuullisuustavoitteensa”, Rantala sanoo.

”Erittäin hieno fiilis! Projekti on sujunut erinomaisesti niin rakentamisen, yhteistoiminnan kuin hanketta osaltaan ohjanneiden kunnianhimoisten ESG -tavoitteiden osalta. Nollavirheluovutus on tietysti myös osoitus tekovalaisesta tavasta toimia: asiakas saa sovittuna päivänä laadukkaasti rakennetut ja juuri sellaiset tilat kuin tarvitsee. Hankkeessa on ollut mukana useita eri tahoja, joiden jokaisen korkeatasoinen toiminta on mahdollistanut tämän hienon lopputuloksen. Suuret kiitokset Tekovan puolesta kaikille, kiittää Tekovan projektipäällikkö Perttu Rantala.