KUVA: Havainnekuva Keravalle nousevasta uudesta Rustasta.

Rusta uudistaa liiketilansa Keravalla ja Nummelassa. Uudet tilat tullaan rakentamaan samoille tonteille nykyisten tilojen välittömään läheisyyteen. Kohteiden rakennustöiden arvioidaan alkavan kuluvan vuoden lopulla ja arvioitu valmistumisaika on huhtikuussa 2023. Uusien kiinteistöjen tilaajana ja omistajana toimii Serena Properties AP, joka vuokraa tilat Rustan käyttöön. Tilaajan edustajana ja konsulttina tarjouspyyntöprosessista lähtien on toiminut Rakennuttajatoimisto HTJ Oy.

Uusien liiketilojen suunnittelijana ja toteuttajana toimii Tekova Oy, joka toteuttaa kohteet KVR-urakkana. Tekova on ollut toteuttamassa jo aikaisemmin Rustan myymäläverkostoa Suomeen. ”Olemme olleet itse kehittämässä Rustan liiketiloja muun muassa Hämeenlinnaan. Tälläkin hetkellä meillä on käynnissä heidän liiketilojen rakentaminen Järvenpäähän ja Klaukkalaan.” Kertoo Tekova Oy:n liiketoimintajohtaja Aleksi Peltokorpi.

Keravan ja Nummelan Rustien tarjouspyyntövaiheesta on vastannut tilaajan edustama konsultti.  ”Tekovan tarjousaineisto oli kattavin eikä hinnassakaan ollut eroja. Päätöstä rakentajan valinnassa vahvisti myös hyvä kokemus Tekovasta sekä sujuva yhteydenpito. Suurena etuna oli myös se, että Tekova pystyy toteuttamaan molemmat Rustat samanaikaisesti” Kertoo HTJ:n konsultti Jani Lehtola

Rustan liiketilojen rakentaminen on Tekovan ydinosaamista. ”Meillä on vankka kokemus jo entuudestaan Rustan sekä vastaavanlaisten myymäläkonseptien toteuttamisesta. Aikaisempi kokemus mahdollisti sen, että pystyimme kehittämään tilaajan kanssa yhdessä Nummelan ja Keravan hankkeita jo suunnitteluvaiheesta lähtien sujuvammaksi sekä kustannustehokkaammaksi.”  Toteaa Tekova Oy:n myyntipäällikkö Perttu Paananen.

Uudet tilat tulevat vastamaan täysin Rustan konseptia ja palvelemaan siten myös asiakkaitaan paremmin. Uusien tilojen etuna on energiatehokkuuden paraneminen sekä käyttöiän kasvaminen. Uusien tilojen valmistuttua Rustan vanhat tilat Keravalla ja Nummelassa tulevat saamaan uudet vuokralaiset.