Ajankohtaista

Tuusulaan valmistuu vuoden loppuun mennessä uusi logistiikkaterminaali

5/8/2022

Tuusulan Ristikiven teollisuusalueella sijaitsevalla rakennustyömaalla on parhaillaan käynnissä mukava pöhinä. Vuoden lopussa valmistuvan logistiikkaterminaalin runko on pystyssä ja pala palalta rakennuksen vaippa on valmis.

Logistiikkaterminaali tulee palvelemaan Velox Logistiikka Oy:n toimintaa. Tekova toteuttaa kokonaisuudessaan noin 6600 neliömetriä käsittävän ja vapaakorkeudeltaan 15,5 metriä korkean kohteen KVR-urakkana. Hankkeen omistajana toimii Fastighets Ab Lahelankangas. Logistiikkaterminaalin yhteyteen rakennetaan luonnollisesti myös noin 600 neliömetriä toimisto- ja sosiaalitiloja.

Kohteen rakentamista helpottaa suuresti teknologian kehittyminen. ”Meillä on käytössä tietomallipohjainen suunnittelu, joka helpottaa työn suunnittelua ja toteutusta, sillä esimerkiksi rakennekuvia pystyy tutkailemaan 3D-muodossa ja tarkistamaan pienimmätkin yksityiskohdat pistorasioiden mallista kattomateriaaleihin.” Kertoo kohteessa työnjohtajana toimiva Tekovan Jorma Holma.

Oman mukavuuden tekemiseen tuo myös kesä. ”Rakentamisen näkökulmasta ajankohta ja olosuhteet ovat loistavat kohteen toteuttamiselle, sillä työvaiheet voidaan suunnitella ilman talvirakentamisen tuomia haasteita” kertoo Tekova Oy:n projektipäällikkö Teemu Kankkonen.

Kohde etenee aikataulun mukaisesti. Rakennuksen vaipan valmistuttua vuorossa on lattioiden valutyöt ja talotekniset asennustyöt.

”Yhteistyö tilaajan ja viranomaisten kanssa on sujunut saumattomasti” Toteavat Teemu ja Jorma.

Kohteen runko on pystyssä ja meneillään on rakennuksen vaipan rakentaminen. Kuvassa vasemmalta lukien Tekovan projektipäällikköTeemu Kankkonen ja työnjohtaja Jorma Holma.