Ajankohtaista

Linnunrata 30 –hanke luovutettu etuajassa ja nollavirheluovutuksena

6/7/2023

Linnunrata 30 –hanke luovutettiin 29.6.2023 tilaajalle Kempeleessä.
Koko projekti sujui erinomaisesti ja tilat luovutettiin nollavirheluovutuksena. Toinen rakentamiseen liittyvä onnistuminen saavutettiin aikataulun kanssa, joka alitettiin kahdella viikolla: Urakka-aikaa olisi ollut vielä 14.7. saakka.  

Kokonaisuudessaan n. 2100 m2 kokoinen monikäyttörakennus käsittää n. 1250 m2 halli- ja tuotantotilaa sekä n. 850 m2 korkeatasoista toimisto- ja myymälätilaa. Tilaajan oman käytön lisäksi tiloja on suunniteltu vuokralle.

Lattian kuormitusvaateet rakentamisen erityispiirteenä

Rakentamisen erityispiirteenä tässä kohteessa voidaan mainita hallitilojen lattioiden kantavuusvaateet, jotka pohjautuvat tilaajan toiminnallisiin tavoitteisiin. 

“Tekovan oma suunnitteluosasto teki upeaa työtä kantavuuslaskelmien ja rakennusteknisen toteutuksen kanssa. Huomioitavaa olivat mm. maaperä sekä selkeä käyttötarkoituksen tunteminen, joka tuli asiakkaalta. Tarkan suunnittelun tuloksena oli selvää, että lattia toteutetaan paalulaattana ja nimenomaan raudoitettuna rakenteena”, Tekova Pohjois-Suomi Oy:n aluejohtaja Pekka Heikkilä kuvailee ja jatkaa:   

“Lisäksi tuotanto- ja hallitilat ovat muunneltavat ja sopivat moneen eri käyttötarkoitukseen. Lisäksi tilaajalla oli selkeät ja laadukkaat suunnitelmat toimistotilojen sisustukseen. Listoituksesta lähtien kaikki on viimeisen päälle mietitty, tarkasti suunniteltu ja hyvin toteutettu.” 

Hyvä fiilis!

“Kohde on ollut monella tapaa mieluisa rakentaa.  

Kaikki tekeminen ja kommunikointi oli koko projektin ajan hyvin sujuvaa ja henkilökemiat ovat toimineet. Tilaajalla oli tarkat lähtötiedot aina teknisestä toteutuksesta sisutukseen asti. Oli helppo tuottaa tarjous ja luoda tuote selkeään kokonaisuuteen”. 

Projekti jää Tekovan historiaan mieluisana merkkipaaluna myös siksi, että kyseessä on Tekova Pohjois-Suomen ensimmäinen KVR-urakka itsenäisenä alueyhtiönä. Alueyhtiötoimintaa oli takana vasta muutama kuukausi, kun urakkasopimus saatiin solmittua ensimmäisestä hankkeesta. 

 Tekovan puolella käytännöstä vastasivat myynnin osalta Miika Sieppi ja projektin johdosta paikallisesti Akseli Räisänen ja Ari Räisänen. 

 “Hieno projekti ja hyvä fiilis tästä kaikesta”, Heikkilä päättää. 

Lisätiedot

Pekka Heikkilä
Aluejohtaja, Pohjois-Suomi