Referenssit

Liikunta- ja hyvinvointikeskus Puro

Helsinki

Käyttäjilleen rakennettu liikunta- ja hyvinvointikeskus.

Projektityyppi:
KVR
Käyttötarkoitus:
Liikuntahalli
Sijainti:
Ratasmyllynkuja 1
Valmistumisvuosi:
2023
Koko:
5514 m2
Liikunta- ja hyvinvointikeskus Puro rakennettiin käyttäjien ehdoilla tarjoamaan modernit ja monipuoliset liikuntatilat Helsingin Myllypuroon. Purosta löytyy 8 padel-kenttää, kuntosali, erittäin tasokas voimistelu- ja TeamGym-tila, kahvila oleskelualueineen sekä tilat etätyöskentelyyn ja kokouksille.

Rakennusaikana tontin vieressä sijaitseva jäähalli oli normaalisti käytössä, mikä tarkoittaa liikennettä lähellä työmaata. Tämä otettiin huomioon alusta alkaen ja työmaalla oli käytössä erityiset turvallisuus- ja toimintavaatimukset, joissa  jäähallin käyttäjät ja jatkuva toiminta otettiin huomioon.

Rakenteellisesti projekti oli poikkeuksellisen vaativa, sillä kantavassa rungossa on huomattavan pitkä jänneväli: 36 metriä. Sisäkorkeudeltaan tila on 9 metriä. Pitkä jänneväli tarkoittaa, että mainitulla matkalla ei ole tukipilareita. Haaste ratkaistiin kannattelevien betonipilareiden päälle asennetulla palosuojatulla teräsristikolla.

Toinen rakenteellinen erikoisuus on hyppymonttu, joka toteutettiin pysyvän pohjaveden alapuolelle. Vesitiivis lattiasyvennys on kaksi metriä syvä.

Työt Myllypurossa aloitettiin 03/2022 ja tilat luovutettiin asiakkaalle 03/2023. Töiden aloittamista hieman viivytti tontilla ennen hallin rakentamista toteutetut hulevesityöt.
Hyvät yhteistyökumppanit, Tekovan toimivat sisäiset prosessit sekä energinen tapa toimia pitivät kuitenkin huolen, että luovutus tapahtui asiakkaan toivomassa aikataulussa.

Sopisiko tämä ratkaisu myös teille? Ota yhteyttä niin kerron lisää.

Topias Kukko
Myyntipäällikkö