Ajankohtaista

Tekova rakentaa 6000 m2 logistiikkakiinteistön Tuusulaan

2/11/2023

Rakennuttajina Mrec Investment Management Oy ja Slättö Förvaltning AB.

Tekova Etelä-Suomi Oy rakentaa Mrec Investment Management Oy:lle ja tämän kumppani Slättön hallinnoimalle logistiikkayhtiö Evolville 6,000m² modernin ja edistyksellisen logistiikkakiinteistön Tuusulan vetovoimaiselle Sulan teollisuusalueelle, joka sijaitsee hyvien yhteyksien päässä Helsinki-Vantaan lentokentästä ja pääväylistä. Työt aloitettiin alkusyksystä 2023 ja kohde valmistuu kesällä 2024.

Uudishanketta ohjaavat kunnianhimoiset ESGtavoitteet suunnittelusta toteutukseen. Kiinteistö toteutetaan EUtaksonomian mukaisesti, A-energialuokkaan ja kohteelle haetaan BREEAM Excellent sertifiointi. Energiaratkaisuihin sisältyy mm. 123kWp Aurinkosähköjärjestelmä ja 150kW Ilmavesilämpöpumppu. Kiinteistöön allekirjoitettu pitkä vuokrasopimus on myös Green Lease tavoitteiden mukainen.

Kiinteistöön tullaan toteuttamaan AutoStore™ automatisoitu varasto- ja keräilyjärjestelmä (ASRS). Järjestelmän avulla taataan käyttäjälle joustava ja modulaarinen systeemi, joka tehostaa keräilyä moninkertaisesti. Uudishankkeeseen järjestelmän toimittaa Element Logic Oy.

”Tuusulan kunnan panostukset työpaikka-alueiden kaavoitukseen kantavat hedelmää. Sulan alueen logistinen sijainti on erinomainen, ja esimerkiksi lentokentälle on lyhyt matka. Nyt rakennettava logistiikkakeskus on osoitus Sulan alueen vetovoimasta ja vahvasta kehityksestä. Alueelta on tulossa lisää yritystontteja tarjolle. Toivotamme uuden yrityksen tervetulleeksi Tuusulaan”, toteaa Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä.

”Olemme erittäin innoissamme siitä, että pääsemme aloittamaan tämän kestävän kehityksen mukaisen ja automatisoidun logistiikkakeskuksen rakentamisen Tuusulaan, ja on hienoa saada toivottaa uusi vuokralaisemme tervetulleeksi tiloihin ensi kesänä”, kertoo Lars Axelsson, Slättön Partner ja Evolvin toimitusjohtaja.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että kehittämämme hanke on päässyt toteutusvaiheeseen ja pystymme tarjoamaan kiinteistön käyttäjälle energiatehokkaat ja modernit ratkaisut. Olemme valinneet modernin logistiikan keskeiseksi painopistealueeksi ja tavoitteenamme on rakentaa laadukas logistiikkakiinteistöportfolio seuraavien viiden vuoden aikana. Suunnittelupöydällämme on koko ajan uusia hankkeita ja toivottavasti pääsemme jo pian kertomaan lisää seuraavista askeleista”, toteaa Mrec Investment Management Oy:n toimitusjohtaja Ilmo Jäntti.

”Kumppanuus Mrec Investment Management Oy:n ja Slättö Förvaltning AB:n kanssa on Tekovalle hienoa asia ja olemme saamastamme luottamuksesta erittäin tyytyväisiä useammasta näkökulmasta. Logistiikkarakentaminen on Tekovan ydinosaamista ja löysimmekin helposti rakennuttajien kanssa optimaaliset ratkaisut moderniin ja vastuulliseen toteutukseen.
Rakenteilla oleva kiinteistö tulee olemaan paitsi edistyksellinen myös ajassa käyttäjilleen arvoa tuottava kokonaisuus”, kertoo Tekova-konsernin toimitusjohtaja Jaakko Heikkilä.

Lisätiedot

Lisätietoja rakentamisesta antavat

Mrec Investment Management Oy toimitusjohtaja Ilmo Jäntti ilmo.jantti@mrecim.fi
Sekä Tekovan toimitusjohtaja Jaakko Heikkilä, yhteystiedot alinna.

Jaakko Heikkilä
Toimitusjohtaja
etunimi.sukunimi@tekova.fi