Järvenpää: Entinen Pohjolan tilan alue saa uuden ilmeen, kun rakennusliike Tekova rakentaa Boogie -yritysalueelle kolme isoa liiketilaa; Motonetin, Rustan ja Open Padelin tilat ovat yhteensä noin 7 650 neliötä.

Projektipäällikkö Jaakko Linnamäki Tekovalta kertoo hankeen edenneen hyvin. Vaikka talvi on ollut lumen kannalta raju, aikatulusta pidetään kiinni.

-Tarkoituksena on, että alueen kolme kohdetta saadaan luovutettua asiakkaille touko-kesäkuun taitteessa, Linnamäki vahvistaa.

Alue on rakentajalle haastava, koska pienellä tontilla rakennetaan samanaikaisesti kolmea eri kohdetta.

-Tontti on ollut isoin haaste tähän mennessä. Pienessä tilassa on koko ajan tapahtumia, joita pitää sovitella yhdessä kaikkien toimijoiden kanssa jouhevasti yhteen, Motonetin hankkeesta vastaava Oscar Peltomäki Tekovalta todistaa.

Peltomäki kertoo, että liikekäyttöön suunnitellut tilat rakennetaan pitkän elinkaarimallin mukaisesti.

-Ekologisuutta on mietitty kaikessa pitkällä tähtäimellä, Peltomäki kehuu.

Padel kasvattaa suosiotaan. Open Padel rakennuttaa tontille modernin ja pelaajaystävällisen padel-hallin: kuusi kenttää sisälle ja kolme ulos.

-Saamme vapaata korkeutta peräti 11 metriä. Rakentajan kanssa on ollut toimiva vuorovaikutus koko ajan. He ovat kyenneet huomioimaan erityistarpeemme mainiosti, Open Padelin Matias Kuusinen kiittelee.

Padel-yrittäjä uskoo, että uusi ja toimiva tila vetää asiakkaita laajalta säteeltä jopa Helsingistä asti.

-Diggarinkadulle on hyvät kulkuyhteydet. Helsingistä tultaessa E-rampista sisään ja olet perillä. Mielestäni tämä alue toimii hyvänä porttina kaupungille. Myös kaupunkilaisten on helppo tulla paikalle, Kuusinen jatkaa.

Tekovassa uskotaan, että yritykset eri toimialoilta tuovat jokaiselle lisää asiakasvirtaa. Myös liikuntatilan sijoittaminen yrityspuistoon on monen mieleen.

-Padel-halli yrityspuistossa tuo erilaisia ja eri ikäisiä asiakkaita alueelle. Uskon, että tämän tyyppisessä mallissa niin yrittäjät kuin kaupunkilaiset voittavat, Linnamäki jatkaa.

Järvenpää on viime vuosina kehittynyt voimakkaasti.

Keski-Uudenmaan kunnista viime vuonna eniten väestönlisäystä on saanut Järvenpää. Alue kasvaa noin 700 asukkaan vuosivauhdilla.

-Mielestäni kehittyvät palvelut ovat nimenomaan yksi alueen vetovoimatekijä. Muuttovoittoinen kunta herättää mielenkiintoa. Alueelta saa järkihintaan hyviä perheasuntoja. Liikuntamahdollisuudet ovat kehittyneet jatkuvasti, uusi padel-halli kerää varmasti paljon kiinnostusta, Diggarinkadun Gigantin edestä tavoitettu järvenpääläinen Kari Paavola kehuu kotikaupunkiaan.

Projektipäällikkö Jaakko Linnamäki kertoo Diggarinkadun yrityspuiston olevan tietyiltä osin haastava rakennuskohde. -Tontti on pieni, logistiikan suhteen pitää olla tarkkana. Myös talvi on tuonut omat haasteensa rakentajille, Linnamäki sanoo.