Ajankohtaista

Tekova rakentaa uuden logistiikkakeskuksen Sipoon Bastukärriin

17/1/2024
Logistiikkakeskus Sipoossa

Tekova rakentaa uuden logistiikkakeskuksen Sipoon Bastukärriin. Hankkeen rakennuttaja on Mrec Investment Management Oy ja käyttäjä 3PLogistiikka Group Oy. Rakentaminen on alkanut joulukuussa 2023 ja kiinteistö valmistuu vuoden 2024 lopussa.

Mrec Investment Management Oy (”Mrec IM”) on logistiikkastrategiansa mukaisesti jatkanut uusien hankkeiden käynnistämistä. Mrec IM osti joulukuussa 2023 hallinnoimansa yhtiön kautta n 43 000m2 tontin Sipoon kunnalta Lahden moottoritien läheisyydestä, voimakkaasti kehittyvältä Bastukärrin logistiikka-alueelta.

Olemme iloisia, että uusien kohteiden kehittäminen logistiikkastrategiamme mukaisesti jatkuu hyvässä tahdissa. Olemme onnistuneet tiukassa aikataulussa neuvottelemaan tontin luovutuksesta Sipoon kunnan kanssa, sekä allekirjoittamaan vuokra- ja urakkasopimukset uudishankkeelle, jota ohjaa kunnianhimoiset ESG tavoitteet suunnittelusta toteutukseen, toteaa Elsi Luhtanen Mrec IM:stä.

Kaikkien osapuolten ennakoiva ja avoin toiminta on mahdollistanut kunnianhimoisen aikataulun toteutumisen myös Sipoon kunnan osalta. Uusi logistiikkakeskus täydentää hyvin Bastukärrin aluetta ja vahvistaa edelleen Sipoon kunnan elinvoiman myönteistä kehittymistä. Olemme iloisia myös, että voimme toivottaa tervetulleeksi 3PL:n Sipooseen, kommentoi Sipoon kunnan yhdyskuntajohtaja Albert Andersson.

Pitkäaikainen, Green Lease -tavoitteiden mukainen vuokrasopimus 18 000m2 logistiikkakeskuksesta allekirjoitettiin 3PLogistiikka Group Oy:n kanssa lokakuussa 2023.

Ehdimme jo tovin etsimään ratkaisua voimakkaasti kasvavaan kysyntäämme ja olemme innoissamme, että hanke on vihdoin käynnistynyt yhteistyössä MREC IM:n ja Tekovan kanssa. Keskuksen sijainti Bastukärrin logistiikka-alueella on erinomainen, sillä kohde on päivittäistavaraketjujen keskusvarastojen välittömässä läheisyydessä. Vuosaaren sataman läheisyys takaa lyhyet siirtomatkat merikonteille ja verkkokauppalähetykset saavuttavat nopeasti suuren populaation, kertoo 3PLogistiikka Groupin toimitusjohtaja Jussi Örn

On ilo olla toteuttamassa hanketta yhdessä Mrec IM:n ja 3PLogistiikan kanssa. Vahvana logistiikkarakentamisen osaajana olemme voineet tuoda ison lisäarvon kokonaisuuteen, sillä olemme olleet hankkeessa mukana jo sen alkumetreistä lähtien. Tämän ansiosta käyttäjän tarpeiden huomioiminen yhdessä tilaajan ESG-ohjurien ja budjetin kanssa on voitu sovittaa optimaalisesti yhteen ja lopputuloksena on laadukkaat ja kustannustehokkaat täsmäratkaisut. Tekovalle projekti on hieno yhteistyön jatkumo Mrec IM:n kanssa”, sanoo Tekovan toimitusjohtaja Jaakko Heikkilä.

Kiinteistö toteutetaan EU taksonomian mukaisesti, A-energialuokkaan ja kohteelle haetaan Breeam Excellent -sertifiointi. Kiinteistöön toteutetaan mm. 200kWp aurinkosähköjärjestelmä ja 265kW ilmavesilämpöpumppu.

 

Kuva: Havainnekuva / Suunnitteluhuone Oy

Lisätiedot hankkeesta

Jaakko Heikkilä
Toimitusjohtaja
etunimi.sukunimi@tekova.fi