Ajankohtaista

Tekova satsaa jatkossa entistä enemmän työturvallisuuteen, takuutöiden hoitoon ja työnjohtajien koulutukseen

10/11/2022

Vuonna 2018 perustetusta Tekovasta on muodostunut merkittävän kokoinen rakennusliike. Vuosien 2021–2022 aikana liikevaihto on yli kaksinkertaistunut 35 miljoonasta yli 70 miljoonaan euroon. Yrityksen koon kasvaessa, haluamme ammattimaistaa toimintaamme ja kiinnittää myös entistä enemmän huomiota työturvallisuuteen, takuutöiden hoitoon ja työnjohtajien koulutukseen. Tähän liittyen yrityksen kokeneeseen kaartiin kuuluva Mikko Kankkonen (kuvassa) on nimetty Tekovan rakennuspäälliköksi.

Toiminnan laajentuessa haluamme panostaa jatkossa entistä enemmän myös työturvallisuuteen. Mikko ottaa jatkossa vastuun yrityksen työturvallisuuspäällikön tehtävistä, joihin kuuluu muun muassa huolehtia lakisääteisten työturvallisuusasioiden täyttymisestä sekä järjestää tarvittavia koulutuksia sekä auditointeja. ”Työturvallisuuteen liittyen tulemme panostamaan työmaillamme myös TR-mittausten toteutustapaan.” toteaa Mikko.

Haluamme jatkossa panostaa entistä enemmän hyvään asiakaskokemukseen. Yksi merkittävä osa hyvää asiakaskokemusta on jämäkkä takuuasioiden hoitaminen. Mikon toimenkuva käsittää jatkossa yrityksen takuutyöprosessin kehittämisen ja hän tulee vastaamaan Etelä-Suomen takuutöiden hoitamisesta. Tavoitteenamme on luoda takuutöiden hoitamiseen selkeä konsepti, joka otetaan käyttöön koko yrityksessä.

Kolmantena merkittävänä kehityskohteena näemme työnjohtajien perehdytyksen ja koulutuksen. ”Haluamme panostaa jatkossa etenkin nuorten työnjohtajien perehdyttämiseen ja kouluttamiseen, sillä alalla on paljon potentiaalisia tulevaisuuden osaajia ja on tärkeää antaa heille mahdollisimman vahvat tuki jo alusta lähtien.” Mikko kertoo.

Mikko tuleekin toimimaan jatkossa Etelä-Suomen alueen nuorten työnjohtajien kouluttajana ja tutorina.”Toimenkuvani muuttuu merkittävästi aikaisemmasta tuotantojohtajan työnkuvasta. Jatkossa Viljamaan Tapio keskittyy tuotantojohtajan tehtävään, ja minä keskityn enemmän henkilöstön tukemiseen ja kouluttamiseen. Tämä muutos on tärkeä etenkin lähestyvän alueyhtiö-malliin siirtymisen näkökulmasta.” toteaa Mikko.

Samaa mieltä on myös Tekovan toimitusjohtaja Jaakko Heikkilä, ”Mikolla on vahva tausta rakennusalalta useiden vuosien ajalta ja häneltä löytyy sellaista kokemusta ja näkemystä, mistä on varmasti hyötyä uudessa roolissa. Tämän roolin myötä saamme jaettua hyviä toimintamalleja myös talon sisällämme.”