Ajankohtaista

Tekova toteuttaa Tuusulan urheilukeskuksen monitoimihallin

29/8/2023

Monitoimihallin niin sanottu ensimmäinen vaihe valmistui syksyllä 2022, kun salibandyhallin viereen nousi mailapelihalli ja voimisteluhalli. Nyt rakennettava monitoimihallin toinen osa on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2025 alusta. Tekova vastasi myös ensimmäisen vaiheen rakentamisesta.

Monitoimihalliin tulee n. 12 000 m2 tiloja eri lajeille. Halliin sijoitetaan täysimittainen sisäjalkapallokenttä, eri pallopelien pelaamiseen ja koululiikuntaan soveltuva monitoimiliikuntasali, 400m²:n kuntosali ja kaksi erillistä muuta sisäliikuntatilaa. Monitoimihallin aulaan tulee sekä vastaanotto- että kahvilatilat. Lisäksi saman katon alta löytyy muutamia neuvottelutiloja sekä toimistotiloja henkilöstölle ja asiakaspalvelun tarpeisiin.

– Tämä monitoimihallin toinen vaihe yli kaksinkertaistaa Tuusulan Urheilukeskuksen liikuntalaitosten tilat. Tällä hetkellä käytössämme on 10 000m². Rakennus on suurin yksittäinen investointimme, kertoo Tuusulan Urheilukeskus Oy:n toimitusjohtaja Ilpo Kilpeläinen.

– Monitoimihalli jatkaa hyvää yhteistyötä Tekova Oy:n kanssa, joka toteutti myös ensimmäisen vaiheen. Uusi halli tullaan tuntemaan nimellä Tuusulan monitoimihalli, Tekova-areena. Olemme yhdessä sopineet, että halli kantaa Tekovan nimeä ainakin ensimmäiset kolme vuotta, Kilpeläinen kertoo.

Hankkeen urakkasumma on n. 12 M€. Kokonsa puolesta urakka on Tekovan viisivuotisen taipaleen suurimpia.

– Kiitos luottamuksesta Tuusulan Urheilukeskus Oy:lle, fiilikset tästä kokonaisuudesta ovat erinomaiset, sanoo Tekova Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Heikkilä.

Taitava ja rohkea suunnitteluosaaminen on Tekovan vahvuus

Hallin toisen vaiheen rakentaja valikoitui kahden kilpailukierroksen perusteella, joista ensimmäiseen Tekova ei osallistunut. Toinen kilpailutuskierros antoi mahdollisuuden poiketa annetusta viitesuunnitelmasta.

– Ensimmäisen kierroksen tarjouspyynnössä teknis-taloudelliset realiteetit eivät mielestämme kohdanneet. Siksi emme osallistuneet ensimmäiselle kierrokselle. Toisaalta näimme jo silloin vaihtoehtoisia mahdollisuuksia toteutukselle. Toisella kierroksella lähdimmekin niitä rohkeasti tarjoamaan. Ehdotustamme ohjasi luonnollisesti asiakkaan tavoitteet ja erityisesti budjetti, Heikkilä sanoo.

Nyt sinetin saaneessa kokonaisuudessa konkretisoituu Tekovan kyky ajatella rakennuksen koko toiminnallisuutta suunnittelupöydältä vuosien päähän olemalla rakennusteknillisesti korkeatasoinen ja budjetillisesti jämpti.

– Pieniä kompromisseja pitää tehdä, se on selvä. Nyt suunniteltu kokonaisuus ei mielestämme kuitenkaan heikentänyt lopputuotetta vaan ratkaisut ovat kaikin puolin järkeviä. Kokonaisuudesta täydet pisteet suunnittelujoukkueellemme, joka pelasi saumattomasti yhteen”, Heikkilä päättää.

 

Kuva: Havainnekuva. Arkkitehtitoimisto Suunnitteluhuone Oy.